Sangstrup Klint

Latitude: N 56.28.903
Longitude: E 10.53.625
Bekræftet:JA
Dybde til top: 0
Dybde til bund: 6
Afstand fra land: 0

Sangstrup Klint er en af Djurslands perler og nok et at de smukkeste dykkersteder i Danmark. Stedet hedder egentlig Hjembæk og ligger med Sangstrup klint på højre side og Karlby klint til venstre.

Stedet er meget besøgt af dykkere, lystfiskere, turister og uvjægere.

Der måske ikke det bedste uv-jagt sted, dog kan der være mulighed for at spotte ørreder om natten. Jeg har taget enkelte hvare og skrubber der men det vil ikke være at foretrække som jagtspot om dagen.

Men det er til gengæld det smukkeste sted jeg har dykket til dato, plantelivet er utroligt her og de store kalk blokke og skrænter gør stedet til noget helt unikt. Jeg har til tider oplevet sigt op mod 20 meter også i højsæsonen om sommeren, dette spot er helt sikkert et besøg værd.

Lige så smukt der kan være, sige så dårlig kan forhåldne også være. Spottet ligger på den nordøstlige kyst af Djursland så det kræver minimal vind eller vind fra vest eller syd/vest da det meste af bunden er kalk og kalkpartikler i vandet er ikke godt for sigten.

Bunden er meget varieret så jeg har tegnet kort hvor du kan finde sen 3 meter høje skrænt eller områderne med sandbund hvor det er muligt at prikke lidt flade.

Hvis du svømmer ud til skrænten skal du holde øje med strømmen. Vi har til tider oplevet en kræftig øst gående strøm langs skrænten.

Du finder skrænten ved at svømme vinkelret ud fra kysten til du når ca 2.5 meters dybde. Så slår du en 90 graders kurs mod højre hvor du efter lidt tid vil ramme starten af skrænten der ca 0.5 -1 meter høj der. Følg skrænten rundt. Når skrænten er blevet et par meter høj kan man svømme ind i de store sprækker eller op over kanten, det kan være ret smukt med de store brede tangblade den er dækket af. Følg skrænten så meget som muligt da der bliver temmelig lavt oven på den når du kommer tættere på land.

Der er en dejlig stor p-plads ved de små fiskerhuse med borde og bænke hvor det er nemt at geare op.

Alt efter vejr og årstid kan stenene være skubbet op på stranden så det kan være lidt besværligt at gå i vandet gennem de løse sten.